ExplorAR

Met de ExplorAR experience van Lagotronics Projects gaan bezoekers letterlijk op ontdekkingstocht waarbij ze gebruik maken van een AR device. Deze Augmented Reality speurtocht is een innovatieve, interactieve beleving waarbij bezoekers op unieke wijze informatie verzamelen, puzzels oplossen of mini games spelen. ExplorAR is dan ook uitermate geschikt voor zowel entertainment als educatieve toepassingen.

ExplorAR

ExplorAR combineert de werkelijke wereld met augmented reality. Hierdoor ontstaat een mixed reality omgeving waarin bezoekers de fysieke wereld nog steeds ervaren en gelijktijdig interactie hebben met de augmented reality media content. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld terug in de tijd te gaan en een historische locatie, gebeurtenis of bepaald thema te ervaren, zonder de huidige omgeving of thematisering aan te passen.

Hoe werkt het?

Met een tablet lopen bezoekers een digitale speurtocht. Tijdens deze wandeling kunnen bezoekers op diverse locaties markers vinden. Na het scannen van de marker ontrafelt zich een augmented reality wereld, die geprojecteerd wordt op de werkelijke omgeving.

In deze augmented reality wereld kunnen bezoekers opdrachten uitvoeren, om het verhaal van de experience te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van een raadsel of puzzel, het vinden van aanwijzingen of het zoeken naar speciale objecten. Deze interactieve AR elementen maken ExplorAR tot een leuke en interessante speurtocht voor de hele familie.

Explor AR 10
Explor AR 08
Explor AR 15
Explor AR 11
Explor AR 17
Explor AR 20

Kasteel de Keverberg

De eerste ExplorAR experience is in 2022 gelanceerd in Kasteel de Keverberg in Kessel. Baron Frits is de laatste baron die in het kasteel woonde. In 2015 werd zijn skelet teruggevonden in de tuin van het kasteel. Nu wordt Baron Frits weer tot leven geroepen door middel van de nieuwste Augmented Reality technologieën.

In verschillende indrukwekkende ruimtes van het kasteel gaan bezoekers in AR op zoek naar voorwerpen die meer informatie geven over het leven van Baron Frits. Baron Frits vertelt niet alleen zijn eigen levensverhaal, maar ook de geschiedenis van het eeuwenoude kasteel en laat in iedere ruimte weer een ander stuk van het verleden herleven.

Bezoekers doorlopen op deze manier het hele kasteel en leren veel over de bijzondere tijd waarin kastelen bewoond werden door hertogen, baronnen en ridders. Kortom, ExplorAR is een verrassende en leerzame ervaring voor zowel kinderen alsmede volwassenen.

Reserveer hier jouw tickets voor Keverberg ExplorAR.

Explor AR 01
Explor AR 19
Explor AR 05
Explor AR 14
Explor AR 04
Explor AR 16
Explor AR 12
Explor AR 21

Neem contact op

Neem contact op


Bedankt voor uw bericht

Uw bericht is succesvol verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Ralf Holzapfel

Sr. Sales Representative
T. +31 77 320 43 81

Neem contact op


Bedankt voor uw bericht

Uw bericht is succesvol verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw browser is verouderd

Update uw browser om deze website optimaal te ervaren. Update mijn browser nu

×