40 Years

In 2019 vierde Lagotronics Projects haar 40ste verjaardag! Sinds 1979 creëert de Lago-crew onvergetelijke belevingen over de hele wereld. Dit doen ze met veel fun en uitdagende projecten!

Het begon allemaal met de show-factor…

40 jaar geleden begon onze oprichter Carlo Görtjes met zijn grootste hobby; hij werd DJ! Zijn passie voor het entertainen van mensen groeide, en al snel breidde hij uit met audio en licht shows. Zijn klanten waren voornamelijk dansscholen, kroegen en discotheken. Na 6 jaar raakte ook grote Nederlandse tv shows geïnteresseerd in deze ‘show-factor’. Deze nieuwe wereld van TV shows inspireerde ons om een interactief stem systeem te ontwikkelen, waarmee het publiek kon deelnemen aan de show. Al snel werden we een wereldwijde leverancier in de TV industrie voor licht shows en onze in-house ontwikkelde Game Technology. Hiermee maakte we een innovatieve doorbraak in de TV industrie, en trokken we de aandacht van grote wereld spelers. Wat volgde waren buitengewone custom-made projecten over de hele wereld, allemaal met de zo gewilde ‘show-factor’.

Next step: Lago|LED & grote wereldwijde show-projecten

In 1990 voegden we een nieuw innovatief product toe aan ons portfolio.; Lago|LED. We ontwikkelden Chip on Board LEDS, dimbare LEDS, LED-strips en LED spots. Deze producten werden een groot succes in TV shows, concerten en (dance) festivals. Voorbeelden hiervan zijn grote tv shows zoals Idols, bekende musical producties zoals The Beauty and the Beast en The Three Musketeers, concerten van Christina Aguilera en Bon Jovi, grote dance events van DJ Tiësto en Tommorowland. Tegenwoordig is LED een veel voorkomend product, maar in de negentiger jaren was dit zeer vernieuwend. Meer LED producten volgden en werden mega populair in zowel decoratieve als architectonische projecten.

LagoTRIG & Interactieve belevingen

1999 was het jaar waarin we doorbraken in de pretparken wereld. Onze producten en technologieën bleken een perfecte combi met attracties in pretparken. Het begon met audio-visuele, verlichtings- en show control installaties in diverse attracties. Bij pretparken merkten we een toenemende vraag naar nieuwe belevingen voor hun bezoekers. Hierop inhakend introduceerden wij LagoTRIG in 2005: een techniek die het mogelijk maakt interactief bezig te zijn in een attractie of ride. Het laten bewegen van decorstukken, geluiden maken en andere special effects, of het richten op targets en punten scoren , het kan allemaal met LagoTRIG. Het interactieve systeem is zodanig doorontwikkeld dat het niet alleen in pretparken kan worden gebruikt, maar ook in museums of andere leisure ondernemingen. Ons team blijft deze interactieve technologie door ontwikkelen, wat zeker zal gaan zorgen voor nieuwe ‘experiences’!

Speciale projecten leiden tot strategische keuze

Over de jaren hebben we enorm veel kennis, expertise en ervaringen opgedaan, waardoor de vraag naar onze interactieve oplossingen maar bleef groeien. Dit was een van de redenen waardoor we ervoor kozen om ons bedrijf in 2011 op te splitsen in twee ondernemingen; Lagotronics BV (leverancier en importeur van LED verlichting) en Lagotronics Projects (partner van interactieve systemen, verlichting en audio-visual installaties op project basis)

Voorgevel Lagotronics Projects

Game development brengt interactieve Dark Rides naar hoger niveau

Sinds 2012 hebben we onze eigen game afdeling. Met onze in-house game designers kunnen we de groeiende vraag voor interactieve video content in Dark Rides perfect aan. Hiermee haken we in op de trend van gamification en storytelling, zeker in de pretparkenbranche . Ondertussen hebben we al vele media based Dark Rides over de hele wereld opgeleverd! Een paar voorbeelden van onze succesvolle games zijn Snow Frenzy, Moon Bunny Rescue en Beach Fun.

In 2013 introduceerden we de GameCabIN. The GameCabIN is een op zichzelf staand, uniek video gaming concept dat past binnen alle vormen van leisure ondernemingen. Een modulaire design, compacte footprint en games van hoge kwaliteit maken dit product een verrassende beleving voor bezoekers.

Game Development V7
Game Development V8
Game Development V6
Game Development V5
Game Development V1
Game Development V2

Changing the game… met onze GameChanger

2015 was een ‘game changing’ jaar voor Lagotronics Projects. We introduceerden een nieuwe, innovatieve ride toe aan ons portfolio: de revolutionaire GameChanger! Een compleet nieuw concept en compleet anders dan alle andere Dark Rides op de markt. Wanneer pretparken niet veel plek beschikbaar hebben voor een nieuwe attractie, maar wel een grote capaciteit wensen, is de GameChanger de perfecte oplossing. Het is een interactieve Dark Ride op een roterend platform dat draait van de ene game scene naar de volgende. Tijdens elke scene spelen de bezoekers een fantastische game waarmee ze punten kunnen scoren. The GameChanger is een wereldwijd succes, en is vooral interessant voor pretparken en family entertainment centres.

De Farm Fair IP: de boederij op z’n kop!

In 2017 creëerden we onze meest recente nieuwigheid; ons eigen in-house ontwikkelde IP: Farm Fair! Een grappige gethematiseerde verhaallijn die kan worden geïntegreerd in een Dark Ride of GameChanger. De drie hoofpersonen, Paard, Kat en Haan krijgen het maffe idee om een grote kermis te organiseren samen met alle andere boerderij dieren! Ze nodigen de bezoekers van de ride uit om met hun mee te gaan. Een waanzinnige en vooral funny Dark Ride beleving!

Farm Fair Ip By Lagotronics Projects

Een veelbelovende toekomst

De afgelopen 40 jaar hebben we vele custom-made attracties geleverd, en mochten we meewerken aan veel fantastische projecten over de hele wereld. Al deze projecten hebben één ding gemeen: de ‘show-factor’. Op dit moment zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe interessante concepten! Door het succes van de GameChanger en ons Farm Fair IP, zijn we uiteraard alweer bezig met het creëren van nieuwe ride concepten en IP’s. We houden jullie op de hoogte!

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Mark Beumers

CEO
T. +31 77 320 43 84


Neem contact op

Neem contact op


Bedankt voor uw bericht

Uw bericht is succesvol verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw browser is verouderd

Update uw browser om deze website optimaal te ervaren. Update mijn browser nu

×